nytt utstyr kjøpt inn: 8 spors opptaker til geriljaopptak

Tascam hs-p82

Med denne lille boksen kan vi gjøre opptak hvor som helst. Under årets Ultimafestival var det et par konserter hvor musikerne gikk rundt fra rom til rom og spilte, og publikum marsjerte etter dem. Med en slik opptaker over skulderen så kan vi lett dokumentere slike begivenheter. (I år var vi heldige å få låne en Sounddevices-opptaker fra Notam, men neste år så trenger vi ikke å spørre!) Eller hva hvis noen ønsker å spille inn en gitar midt i skogen?

Det er ikke bare størrelsen som teller. Lydkvaliteten i denne boksen er også topp klasse, med transparente og støyfrie preamper/convertere. Den kommer derfor til å bli brukt mye til akustisk musikk som kor og strykekvartetter, særlig når logistikk, plass og tid er en utfordring.

På større produksjoner som krever flere spor vil vi imidlertid fortsatt bruke vår større rack-baserte rigg. Men begge riggene kan synkes sammen slik at vi nå kan gjøre opptak av 56 analoge spor samtidig..

Opptakeren er laget for film og TV-bransjen, og ved hjelp av tidskode kan lyden lett synkes opp mot kameraer. Vi er derfor godt forberedt på å servere lyd til fim og tv-produksjoner.

Opptakeren heter Tascam HS-p82 og du kan lese mer om den her:
Tascam hs-p82

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*