Ingrid Olava på Operataket

Vi gjorde opptak av Ingrid Olava sin konsert på Operataket den 2. august.  Dette var hennes siste konsert på en god stund, framover nå skal hun i studio og spille inn en ny cd.

 

 

 

Bandets faste lydtekniker Lasse Baklien med en siste mikrofonsjekk før konserten. Han tok seg av mikrofonene på scenen, alt vi trengte å gjøre til opptaket var å splitte alle linjene som gikk gjennom pa-anlegget,og sette opp 4 ekstra mikrofoner til publikum. (to på scenen, to ved FOH.)  Lasse fikk min fulle tillit da jeg så han måle avstanden mellom overhead-mikrofonene og skarptromma. Det er lenge siden jeg har sett en live-tekniker ta seg tid til slikt, men, som han sa, hvis man ikke gjør dette så kan man likesågodt bare nærmikke hver cymbal i stedet. Og det var bra at vi hadde slik ekspertise på scenen, for jeg hadde ikke tid til å eksprimentere med mikrofonene. Det var 3 band som spilte den kvelden, og jeg tviler på om den effektive scenemesteren Kim hadde blitt særlig begeistret om jeg ba om ekstra tid til å teste ut 17 forskjellige tam-mikrofoner..

Siden mikrofonene på scenen var i trygge hender så kunne jeg konsentrere meg om mine egne knapper. Egentlig så er jobben min under lydprøven ganske enkel: jeg må følge med på pc-skjermen og sørge for at disse strekene til venstre lyser grønt og gult men aldri rødt. Det er litt som å kjøre bil: kjør aldri på rødt, men mange liker å kjøre på gult. Alle hater folk som står lenge på grønt, men både når det gjelder opptak og bilkjøring så gjør det ikke noe å være litt konservativ: Selv om det bare lyser litt grønt på opptakeren så har du sikkert mer enn nok signal, særlig når du jobber med 24 bit.
Under konserten skal jeg helst ikke røre noen knapper, da blir det enklere å mikse.

 

Til venstre for meg satt den svenske monitorteknikeren som under konserten har en langt tøffere jobb: hvis musikerne ikke er fornøyde med lyden så er det han som får skylden. Hvis publikum ikke er fornøyde med lyden så må de derimot kaste tomater på FOH teknikeren som står i teltet bakerst i bildet.

 

 

Konserten gikk bra og jeg er spent på hva som skjer med opptaket. Vi har sendt det videre til Mike Hartung i Propeller Studio, han skal mikse det. Kanskje blir en av låtene plukket ut som bonusspor på den nye cden? Men konserten ble også filma, så det er mer sannsynlig at det dukker opp på en film etterhvert. Vi får se..

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*